Vloer onderhoud

Onderhoud begint bij het buiten de deur houden van vuil. Gebruik een goede entreemat die het grove vuil afborstelt en het vocht absorbeert . Het voorkomt verdere verspreiding, bespaart extra schoonmaakwerk en zal de levensduur van de vloer verlengen.

Droge reiniging

U kunt de  gietvloer gemakkelijk droog reinigen met behulp van een vlakmop met een microvezeldoek. Door de statische werking van de microvezeldoek neemt u vuil en stof gemakkelijk op. De microvezelmop is verkrijgbaar in diverse maten. U kunt afhankelijk van de grootte van de ruimte kiezen voor een 40cm, 60cm of een 90cm breed frame. Stofzuigen is hierdoor in de regel niet noodzakelijk. Voor zeer grote ruimtes is een schaarzwabber of schrob-zuigmachine aan te bevelen.

Vochtige reiniging

Door haar porien dichtheid is de gietvloer  goed bestand tegen vloeistoffen als thee, vruchtensappen, wijn etc. Geef het echter niet de kans in te werken en streef ernaar deze vloeistoffen direct van de gietvloer te halen. U kunt uw gietvloer eenvoudig schoon maken met een vochtige (geen natte) vlakmop met microvezeldoek. Voor ruimtes vanaf 400m2 adviseren wij een schrob zuigmachine.

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat u telkens een schone vlakmop gebruikt. Gebruik van een schoonmaak- of reinigingsmiddel is niet direct noodzakelijk. Met schoon en lauw/warm water zijn gietvloeren in de regel zeer goed reinigbaar. Voor een intensere reiniging bij zwaarder vervuilde gietvloeren kunt u gebruik maken van vloerreiniger die is te verkrijgen bij Cicami.

Schoenstrepen of oudere vlekken

Streepvorming door schoenen zijn gemakkelijk te verwijderen met een vochtige microvezeldoek. Blijven ze echter langer op de gietvloer zitten dan hebben ze de neiging in te drogen. Daardoor zijn ze moeilijker te verwijderen. Spray daarvoor wat verdund reinigingsmiddel op de vlek, laat het even inwerken en veeg het daarna met een vochtige doek weg. Een flesje Muscle (gele fles), te kopen bij de supermarkt werkt hiervoor ook uitstekend. Goed na spoelen met schoon water.

Onderhoud op lange termijn

De gietvloer is een uiterst duurzame vloerafwerking. Echter alles is aan slijtage onderhevig. Omdat  gietvloeren uit meerdere lagen zijn opgebouwd en de kleurlaag een vrijwel onbeperkte levensduur heeft, is het mogelijk om de top laag te vervangen. De vloer wordt daarvoor licht opgeruwd en voorzien van een nieuwe toplaag. Vraag voor meer informatie een gespecificeerde offerte aan.

Handige tips

  • Voorzie stoelen en tafels altijd van schone viltjes,
  • verschuif geen zware voorwerpen over de vloer,
  • voorkom zand op de vloer, het werkt net als schuurpapier,
  • gebruik voor reiniging een witte boenpad en het juiste reinigingsmiddel,
  • gebruik geen schuurspons of schuurmiddelen,
  • verwijder grovere vervuiling zo lokaal mogelijk. Maak er kleine hoopjes van en neem deze weg. Een zachte borstel werkt daarbij het beste.
  • voor viltjes op maat, zie: www.floorfriendly.nl.
  • Neem voor specifieke tips of een passend advies contact met ons op

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Heeft u interesse in één van onze vloeren? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Vraag offerte aan

Gietvloer

Gietvloeren

Grindvloer

Grindvloeren

Gietvloer

Marmerstone

Mortelvloer

Mortelvloeren

Weten wat wij voor u kunnen doen? Vraag een offerte aan

© 2023 - Alle rechten voorbehouden - Cicami Gietvloeren

Website realisatie: Doelbewust Online Marketing